Видобули піску на понад 40 мільйонів гривень: на Тернопільщині повідомили про підозру злочинній групі

Опубліковано в Новини 22.04.2024

На Тернопільщині правоохоронці повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, що незаконно видобули  35,5 м.куб. корисних копалин місцевого значення.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Видобуток відбувався у селі Головчинці Товстенецької громади Чортківського району. Організатор орендував ділянку для ведення бізнесу, проте безпосереднє видобування піску здійснював без дозвільних документів на суміжних земельних площах, які перебувають у комунальній власності. Зловмисники незаконно видобули 35,5 м.куб. корисних копалин. 

Діяльність злочинної групи організував 58-річний житель Тернопільської області, екс-працівник поліції Ковальський Володимир Францович. До справи він залучив свого сина та двох водіїв спецтехніки. Останні відповідали за підготовку родовища та видобуток піску з подальшим його відвантаженням до місць реалізації.

– Здобутий пісок відвантажували на майданчики з продажу будівельних матеріалів та реалізовували фізичним та юридичним особам на території регіону, –  зазначають правоохоронці.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора чотирьом фігурантам повідомлено підозру за ч. 2 та 3 ст. 27 ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.