У громаді на Тернопільщині молитимуться за упокій душі полеглого захисника

Опубліковано в Новини 18.04.2024

У Чорткові відбудеться спільна молитва за полеглого воїна Андрія Скобліна.

Поминальна служба Божа відбудеться у суботу, 27 квітня, о 9 год. у церкві святих новомучеників і блаженних українського народу (біля Чортківського ліцею №5).

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Скоблін Андрій Анатолійович  народився 7 листопада 1982 року в Чорткові. Навчався в Чортківській ЗОШ №2. Після школи вступив до Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ЗУНУ, але не закінчив, оскільки змушений був заробляти на хліб.

В 2010 році Андрій повернувся до рідного дому з Києва, де працював.  У 2011 році Андрій стає круглим сиротою, залишається тільки рідна сестра Оля.

В червні 2022 року отримав повістку і був направлений в навчальний центр для мобілізованих у Кам`янець-Подільський, де отримав спеціальність сапера інженерно-саперного взводу.

Спочатку підрозділ Андрія займався розмінуванням територій на Херсонщині. Після цього вперше був під Бахмутом, де підрозділ укріплював лінію оборони.

В грудні 2022 року Андрія перевели на посаду радіомінера інженерно-саперного взводу в/ч А-1962.

В січні-лютому 2023 року перебував на полігоні в Івано-Франківській області, де вже навчав інших саперної справи. Далі була Київщина, а в березні 2023 року підрозділ направили у Бахмут.

Загинув 24 квітня 2023 року від отриманих осколкових поранень, несумісних із життям, під час виконання бойового завдання в Бахмуті Донецької області.

Похований Андрій у рідному Чорткові на Алеї Героїв, що на кладовищі по вул. Ягільницька.  

У Героя залишилась тільки сестра.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.