На Тернопільщині зростає кількість оформлених вантажів за працедурою спільного транзиту

Опубліковано в Новини 18.04.2024
З моменту приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) кількість транзитних переміщень, зокрема, у зоні діяльності Тернопільської митниці, постійно зростає.
Так, за перший квартал цього року Тернопільською митницею оформлено понад 4 688 транзитних декларацій у системі NCTS. За 2807 деклараціями окремого типу Т1 вантажі з Тернопільської митниці переміщено до країн Європи, а за 1881 декларацією – успішно доставлено у Тернопільську митницю.
Одними із основних видів спрощень у процедурі спільного транзиту є «використання загальної гарантії», «статус авторизованого вантажовідправника», «статус авторизованого вантажоодержувача» та «використання пломб спеціального типу».
Зокрема, такі спрощення отримало та успішно застосовує тернопільське підприємство ТОВ «Західний контейнерний термінал» – один із найбільших в Україні логістичних центрів зі статусом «відправника-одержувача» товарів, оформлених в режимі спільного транзиту.
До слова, нещодавно з його авторизованого об’єкта із застосуванням транзитного спрощення «самостійне накладення пломб спеціального типу» відправлено перший потяг із зерном.
Загалом уже 16 підприємств нашого краю отримали спрощення, передбачені Конвенцією про процедуру спільного транзиту.
Тернопільська митниця нагадує про переваги при оформленні товарів у системі NCTS:
- суттєво скорочується час перетину митного кордону із суміжними країнами;
- митна декларація типу Т1 є чинною для митних органів всіх країн, через які прямуватиме вантаж;
- при ввезенні товарів підприємству не потрібно здійснювати оформлення попередньої декларації тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.