Загальний товарообіг на Тернопільщині склав майже 15 млрд 780 млн гривень

Опубліковано в Новини 09.04.2024
У I кварталі цьогоріч працівники Тернопільської митниці оформили 14 065 митних декларацій, в тому числі 8 032 – імпортні, 6 032 – експортні декларації та одну декларацію оформлено в митному режимі транзит.
Загальний товарообіг за цей період склав майже 15 млрд 780 млн гривень. Зокрема, імпорт – 8 млрд 067 млн гривень, а експорт – 7 млрд 712 млн гривень.
Впродовж січня-березня цього року зовнішньоекономічну діяльність у Тернопільській митниці здійснювали 727 підприємств з різних регіонів України.
Зовнішньоекономічні операції проводилися з торговельними партнерами із 68 країн світу. Традиційно перші позиції займають Китай, Польща, Німеччина, Швейцарія та Нідерланди.
Найбільше товарів в область надійшло з Китаю, Польщі, Німеччини, Литви та Італії.
Експорт товарів здійснювався до Польщі, Нідерландів, Німеччини, США та Італії.Здебільшого експортували соняшникову олію, цукор, пшеницю, електричні світильники, яблучний сік та ін. А серед імпортованих товарів переважали легкові автомобілі, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, трактори, прокат плоский із заліза або нелегованої сталі, морожена риба тощо.
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.