У Тернополі засудили до 10 років в'язниці луганчанина-організатора ЛНР

Опубліковано в Новини 29.03.2017

Який перераховував кошти злочинному угрупуванню.

Прокуратурою Тернопільської області здійснювалось процесуальне керівництво та підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом фінансування та організаційного сприяння жителем міста Луганська діяльності терористичної організації «ЛНР», за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 258-3 (організаційне сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

У ході спеціального досудового розслідування, яке здійснювало Управління Служби безпеки України в Тернопільській області, установлено, що луганчанин, будучи директором однієї з комерційних фірм організував і налагодив її роботу із забезпечення переказів, видачі учасникам терористичної організації готівкових коштів з їх банківських рахунків, обміну валют, а також видачі дозволів підприємцям тимчасово окупованої території Луганської області на здійснення фінансової діяльності, надання фінансових та інформаційних послуг.

Упродовж серпня 2015 року - квітня 2016 року, директор комерційної фірми умисно, з метою забезпечення відповідних умов для діяльності терористичної організації «ЛНР», її збройного протистояння діям української влади, сплатив вказаній терористичній організації грошові кошти на загальну суму понад 7 млн грн, чим фінансово забезпечив її злочинне функціонування.
 
Крім цього, підтримуючи активний зв'язок з головою так званого державного комітету податків і зборів вказаної терористичної організації та його заступником, він свідомо брав участь в організації фінансової системи «ЛНР» і налагодження механізму надходження коштів до її бюджету. 
 
Під час спеціального судового розгляду Тернопільський міськрайонний суд погодився з доводами прокурора і визнав винним пособника терористів та засудив його до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займатися господарською діяльністю на строк 3 роки та з конфіскацією належного йому майна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.