Із ТОВ «Західний контейнерний термінал» вирушив перший потяг із товаром, оформленим в режимі спільного транзиту

Опубліковано в Новини 05.04.2024
ТОВ «Західний контейнерний термінал» відправило перший потяг із зерном зі свого авторизованого об'єкта, застосувавши транзитне спрощення «самостійне накладення пломб спеціального типу» та оформивши переміщення під своєю загальною гарантією.
Це підприємство є одним із найбільших в Україні логістичних центрів зі статусом «відправника-одержувача» товарів, оформлених в режимі спільного транзиту.
- Ми щиро вдячні за консультаційну допомогу керівництву та працівникам Тернопільської митниці. Власне, завдяки їхнім настановам ми отримали авторизацію «самостійне накладення пломб спеціального типу», - говорить працівниця підприємства Oлена Чикинда, до повноважень якої входять питання взаємодії з митницею. - Ми на практиці побачили, як працють та які переваги надають отримані спрощення.
Як зазначили у секторі контролю за переміщенням товарів Тернопільської митниці, з моменту отримання зазначених спрощень, ТОВ «Західний контейнерний термінал» може відправляти та отримувати вантажі в режимі спільного транзиту безпосередньо на своїй території, а також самостійно накладати пломби спеціального типу.
До слова, пломби спеціального типу накладаються на товари, окремі вантажні місця або інші пакунки, контейнери чи транспортні засоби комерційного призначення до моменту подання митному органу митної декларації. Відомості про ці пломби вносяться до митної декларації.
Тернопільська митниця продовжує роботу щодо доведення до підприємств інформації про порядок отримання відповідних спрощень та ще раз нагадує, що отримання підприємством ряду таких спрощень – інструмент для швидкого проходження товарів через митний кордон, який відповідає вимогам Митного кодексу ЄС.
 
 
 
 
 
 
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.