На форумі у Тернополі дискутували, як розвивати медсестринство

Опубліковано в Новини 04.04.2024

У Тернополі відбувся форум незалежної платформи «Голос медсестринства» за сприяння ВВОЗ в Україні, Міністерства охорони здоров’я України та Центру розвиту медсестринства Міністерства охорони здоров’я України.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації.

Основні завдання форуму:

  • Визначення та підтримка ключових потреб в Україні для посилення ролі медсестер та медбратів, як ключової ланки команд охорони здоров’я по всій країні;
  • Збір первинної інформації з метою збору та формування переліку трудових функцій та трудових дій сестер медичних братів медичних як перший етап підготовки до формування професійних стандартів.
  • Сприяння діяльності з розроблення професійних стандартів медичних працівників та покращення підготовки здобувачів освіти за програмами передвищої та вищої медичної освіти.

Під час форуму на зустрічі обговорили такі питання:

  • Стратегічні напрямки розвитку медсестринства ВООЗ
  • Сучасний стан медсестринства Тернопільської області
  • Освітні можливості з медсестринства
  • Потреби сестер медичних та братів медичних, які виникають в закладах охорони здоров’я області.

А також провели робочу зустріч з практикуючими медичними сестрами, головними та старшими медичними сестрами Тернопільської області.

Станом на 01.03.2024 року в закладах охорони здоров’я Тернопільщини працює 7884 середнього медперсоналу. Повномасштабне вторгнення рф в Україну внесло свої корективи і змінило всі плани, які були поставлені не тільки для медсестринства, а й в галузі медицини загалом.  Надзвичайно важливо, що на сьогодні Міністерство охорони здоров’я України, ВООЗ пріоритетно працюють у напрямку побудови нової моделі медсестринства, яка передбачає професійний розвиток та збільшення повноважень медичних сестер. На даний час важливі всі ініціативи, що спрямовані на збільшення відповідальності і можливостей медичних сестер. І не меншу роль у цьому процесі відіграє освіта та стандарти медицини,зазначили у департаменті охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації.

На зустрічі визначили пріоритетні трудові функції та дії, обговорили ключові питання, які мають бути визначені в професійних стандартах з урахуванням міжнародного досвіду та актуальності стандарту на наступні п’ять років.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.