«Вам надійшла посилка»: тернополянка потрапила у шахрайську пастку і втратила майже 9 тисяч гривень

Опубліковано в Новини 06.04.2024
Шахраї надсилають фейкові sms-повідомлення про надходження посилок. Сповіщення містять фішингові посилання, перейшовши за якими та ввівши там дані своєї картки, люди втрачають гроші.
Від такої шахрайської схеми потерпіла 30-річна жителька Тернополя. Жінка отримала sms-повідомлення «Вам надійшла посилка». Тернополянка повірила, адже дійсно очікувала поштове відправлення. У повідомленні також було вказано посилання за яким необхідно було перейти та оплатити послугу доставки. Жінка перейшла на сайт, який був візуально схожий на веб-ресурс відомого українського поштового сервісу, та ввела там реквізити банківської кратки. Після чого з її рахунку зникли майже 9 тисяч гривень.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.
Поліцейські радять жителям області завжди перевіряти будь-яку інформацію. Якщо вам надходять повідомлення про несподівану посилку, насамперед, намагайтеся з’ясувати від кого вона. Відстежуйте поштові відправлення на офіційному сайті або у застосунку поштового оператора. У жодному разі не переходьте за посиланням від сумнівних контактів та не вводьте там свої особисті дані та дані банківської картки. Будьте обережні та бережіть свої кошти. Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті, негайно блокуйте її та телефонуйте на лінію 102.
 
Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.