Тернопільська митниця: надходження до держбюджету перетнули рубіж у 2 млрд 215 млн гривень

Опубліковано в Новини 03.04.2024
Впродовж першого кварталу цього року Тернопільська митниця перерахувала до держскарбниці країни понад 2 млрд 215 млн гривень, що на 991 млн грн більше аналогічного періоду минулого року. У березні надходження склали 772 млн гривень.
За підсумками березня до Державного бюджету України скеровно понад 680 млн гривень податку на додану вартість, майже 74 млн грн мита, а також понад 17 млн грн акцизного податку. Середньоденні надходження митних платежів за цей період – понад 36 мільйонів гривень.
Гербіциди, легкові автомобілі, трактори, сталь вуглецева та морожена риба – основні товари, ввезення яких сприяло надходженням.
 - Такий показник надходжень свідчить про те, що бізнес, попри війну, блокування західного кордону та ряду інших перепон, продовжує працювати, – зазначив в.о. начальникаТернопільської митниці Юрій Мацібора. – У свою чергу, Тернопільська митниця створює максимально сприятливі умови для ефективного ведення бізнесу та розвитку зовнішньоекономічної діяльності регіону та країни в цілому. У співпраці продовжуємо акумулювати платежі до держбюджету, сприяти економічному розвитку України, наближати Перемогу діями.
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.