Тернопільські комунальники: «Кожен власник тварини має знати, що треба прибирати після неї»

Опубліковано в Новини 25.03.2016

Комунальні служби просять тернополян слідкувати за чистотою на вулиці.

Любов Пришляк, прибиральник ТОВ «Теркомуналсервіс», у підприємстві працює 5 років, зазначає Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Любов Дмитрівна прибирає узбіччя та тротуар вулиці  Київської. Робота прибиральника ТОВ «Теркомуналсервіс» дещо відрізняється від роботи працівника підприємства, яке обслуговує житловий фонд. Якщо своїх двірників мешканців знають в обличчя, вітаються з ними, дякують, то маленький жіночий силует на узбіччі часто залишається непоміченимНевеличка та тендітна Любов Пришляк зізнається, що має цілі гектари роботи. .  Буває, що щойно замела, а за спиною вже і недопалки, і папірці, і пляшки.

- Щоранку прокидаюся о четвертій  годині і якнайшвидше виходжу на роботу, бо маю велику ділянку – від перехрестя вулиць 15 Квітня та Київської до перехрестя Київської із вулицею Генерала Тарнавського. Цим тротуаром користується дуже багато людей, адже неподалік ринок, то ж роботи – непочатий край. Та я роботу свою дуже люблю, хоч вона фізично важка. Якщо порівняти із роботою в попередньому підприємстві (МШЕД) – це «небо і земля». Тоді нам вічно боргували ту копійчану зарплату, а зараз – тішуся, бо і інвентар є, і форма, і зарплата добра, і, отримуємо її вчасно. 

Наше керівництво уважно відноситься до наших потреб, реагують на прохання працівників. Не так як раніше у МШЕД – погибай на тій ділянці, роби чим хочеш, і як хочеш, але роби… – розповідає Любов Дмитрівна. – Зараз маємо підтримку та розуміння від керівників і непогані умови праці. Одне засмучує: низька культура деяких людей. Папір, пластик – ще пів біди. Найгірше – то недопалки, які не так просто вимести з трави. Тільки відвернулася, а вже за плечима недопалок димить. Також дивує позиція власників собак, які вигулюють своїх тварин поблизу тротуару. Ніде в світі такого, мабуть, нема, щоб люди настільки недбайливо ставилися до свого оточення, адже екскременти тварин – це не лише неохайний вигляд вулиці чи бруд. Вчені довели, що собачі екскременти – це джерело забруднень, а також прирівняли їх за своїми отруйними властивостями до хімікатів і нафти. Прибирати собачі екскременти варто не лише для краси вулиць, чистого взуття і приємного запаху, а, насамперед, задля нашого здоров’я. Не важливо, чи ще прибираю я в цей час, чи закінчила, чи ще навіть не починала, кожен власник тварини має знати, що треба прибирати після неї. Тернополяни, на жаль, роблять це не так вже й часто…

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.