У результаті взаємодії правоохоронних органів та Тернопільської митниці викрито двох недоброчесних інспекторів митного поста

Опубліковано в Новини 21.03.2024
Днями співробітники Прокуратури Тернопільської області, працівники УСБУ в Тернопільській області та ТУ ДБР у м. Львові повідомили про підозру двом працівникам митного поста "Тернопіль" за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.364 КК України).
За інформацією, викладеною у публікаціях на офіційних сторінках правоохоронних органів, Тернопільська митниця повідомляє наступне.
Слідством встановлено, що двоє посадовців митниці незаконно застосували преференції (нульове розмитнення) при розмитненні оптичних приладів, хоча такі предмети підлягали митному оформленню за повним нарахуванням усіх митних платежів. У результаті таких дій держбюджету завдано збитків на понад 2 млн гривень.
Слід зауважити, що припинення протиправної діяльності, зазначених співробітників митниці, відбувалося за всебічним сприянням Державної митної служби України.
Зокрема, за ініціативою Департаменту відомчої безпеки та контролю ДМСУ, у жовтні минулого року Тернопільською митницею проведено відповідну перевірку, за результатами якої, на той час двох працівників митниці, причетних до вищезазначених порушень, притягнуто до дисциплінарної відповідальності. А згодом, у лютому цього року, одного із цих працівників звільнено з посади.
Одночасно, матеріали перевірки, у зв’язку із виявленими ознаками ймовірного злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України, Тернопільською митницею скеровано до відповідного правоохоронного органу. У свою чергу, задля забезпечення надходження платежів до держбюджету у повному обсязі наявну інформацію направлено до митниць за місцем реєстрації платників податків для вжиття заходів у межах компетенції.
Тернопільська митниця всебічно сприяє діям правоохоронних органів, уся необхідна інформація надана в обсягах та порядку, встановленому чинним законодавством.
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.