"Вигнанці": на Тернопільщині презентували книгу історикині Галини Козак

Опубліковано в Новини 14.03.2024

Вчора, 13 березня, в Копичинецькій публічній бібліотеці відбулася презентація книги "Вигнанці" авторки Галини Козак - історикині, педагогині та письменниці.

Про це повідомили у Копичинецькій міській раді.

Книга розповідає про долю українців, рідних авторки, які були змушені залишити свої домівки, визнані політичними вʼязнями, виселені до Сибіру. Та доля родини, пані Галини, особисто повʼязана із нашим містом Копичинці, адже саме тут, у вʼязниці НКВС, вони перебували впродовж декількох місяців, де їх утримували перед засланням, кажуть у міській раді. – Це важлива тема, яка потребує висвітлення, і Галина Козак зробила це дуже вдало, адже в часи теперішньої війни тисячі сімей спіткала схожа доля. Презентація книги "Вигнанці" Галини Козак викликала сильний інтерес у публіки. Люди ставили багато запитань авторці, ділилися своїми враженнями та досвідом. Дякуємо авторці та організаторам - важливо згадувати та не забувати про ті жахливі дії росії, що відбувалися тоді та відбуваються зараз.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

20.09.2024 soroka
Київ виділяє ще понад пів мільярда гривень на допомогу Силам оборони, - Кличко
Допомогу військовим від громади Київа буде збільшено ще на понад пів мільярда гривень. Відповідне рішення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.