У Тернополі відкрили виставку робіт мистецького гурту з Кременця

Опубліковано в Новини 13.03.2024

У виставковій залі Тернопільського обласного художнього музею відкрили виставку живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва учасниць жіночого мистецького гурту «Палітра» з Кременця,  приурочену 20-річчю від часу створення.  

9  авторів представили понад 80 творів. Художниці представляють роботи у різних жанрах: натюрморти, пейзажі, портрети, абстрактні композиції, колажі, декоративний розпис, авторські ляльки. На полотнах оспівується рідний край, його мальовнича природа, повідомили на сторінці музею.

Гурт «Палітра» був створений восени 2003 р. з ініціативи Тетяни Балбус. Колектив об’єднав викладачів кафедри образотворчого мистецтва Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії, згодом долучилися і випускниці цього вишу. Члени гурту проводять персональні і колективні виставки, беруть участь у фестивалях та пленерах в Україні і за кордоном.

Тетяна БАЛБУС – керівник гурту, заслужений майстер народної творчості України (2017), доцент кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка,  працює в галузі абстрактного і декоративного живопису, українського народного розпису, аплікації, колажу. В експозиції виставки – декоративні розписи, колажі.

Богдана ГУМЕНЮК - викладач мистецьких дисциплін фахового коледжу Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Шевченка працює в техніці олійного живопису та акварелі. Її твори – віддзеркалення внутрішнього світу – світлі й поетичні.

Ольга ЗОЗУЛЯ – приєдналася до гурту у 2021 році. В доробку художниці понад 10 персональних виставок. Улюблені мотиви – квіти та пейзажі у різні пори року.

Олександра ПАНФІЛОВА – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого мистецтва Волинського національного університету ім.Лесі Українки. Представила роботи у техніці акварелі. Улюблені жанри – портрет, натюрморт.

Акварелі Іванни ПОГОНЕЦЬ, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка – витончені і ліричні, краєвиди сповнені повітря.

Катерина СКЛЯРУК особливо полюбляє жанр  натюрморту. Працює в техніці олійного і акварельного живопису.

Юлія ЯНЧУК – засновниця та керівник арт-студії "Викрутаси". В експозиції представила декоративні розписи.

Людмила БЛИЩАК - майстриня народних промислів і художнього моделювання. Створює ляльки понад десять років і за цей час виготовила їх понад сотню. На виставці представила ляльки-мотанки і сюжетні ляльки. 

Наталія РУБЛЕВСЬКА - доцент кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, захоплюються декоративно-прикладним мистецтвом. В експозиції подала елементи одягу у техніці валяння вовни.

Кожна з учасниць виставки представила найкращі твори, які разом склали неповторну кременецьку «Палітру».

Виставка діятиме до 26 березня.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.