Членкиня ОУН-УПА з Тернопільщини відзначила 100-літній ювілей

Опубліковано в Новини 12.03.2024

Вчора, 11 березня, свій 100-й ювілей відзначає колишня членкиня ОУН- УПА, жителька Колиндянської громади Чорківського району Марія Дребіт.

Про це повідомили у Чортківській РДА.

Довгожителька народила двоє дітей, дочекалася 4 внуків, 6 правнуків.

Незважаючи на свій поважний вік, іменинниця має добру пам’ять і під час зустрічі охоче поділилася своїми спогадами нелегких життєвих сторінок. І навіть  розкрила секрет свого довголіття: віра в Бога,  чесність, доброта, а ще - не переїдати, – кажуть у Чортківській РДА. Уже в 10 років залишилася без батька. Згодом, разом із однорічним синочком Михайликом, була вивезена на Сибір на довгих 10 років. Чоловік в той час сидів у тюрмі. Пані Марія, витираючи сльози, згадує, як не просто було переправлятися сім тижнів потягом із маленькою дитиною, де разом потерпали від нестачі їжі та нелюдського ставлення.

Повернувшись на рідну землю жінка приступила до тяжкої повоєнної роботи, народила донечку Галину, з якою проживає до цих днів. 

Саме дочка Галина та зять Богдан зараз доглядають за мамою, створюють затишок у домі та спокій на душі. А що ще треба людині, яку Бог щедро обдарував довгим віком, – говорять у Чортківській РДА. У оселі п. Марії так і витає справжній патріотичний  дух та любов до всього українського: синьо-жовтий стяг, українська вишивка, яку жінка творила  своїми руками. Від щирого серця вітаємо Вас, шановна ювілярко,  з таким поважним Днем народження. Ми вклоняємося Вашій життєвій мудрості та багатому досвіду.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.