У Тернополі відзначили 210-ту річницю з дня народження Тараса Шевченка

Опубліковано в Новини 09.03.2024
Поет, художник, геній, пророк… Він був сином кріпака, а став великим Кобзарем великого народу. 
Сьогодні, в часи російсько-української війни, ми боремось за ті ж цінності, про які писав Тарас Шевченко майже два століття тому. 
Він не був полководцем, але його слово змобілізувало сотні полків, дивізій, цілі армії, підняло до збройної боротьби мільйони українців, здобуло не одну визначну перемогу на полі бою. І зараз наші воїни, йдучи в бій, пам’ятають його слова: "Борітеся, поборете, вам Бог помагає".
Безсмертні твори мислителя, у яких він пробуджував любов до Вітчизни та ненависть до ворогів, оспівував свободу та проклинав неволю, є як ніколи актуальними і на фронті, і в тилу, і в кожному куточку планети, де є українці.
Вшановуючи пам’ять про Кобзаря в день його народження, віримо, що:
"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі."
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

28.04.2024 Катерина Шаблій
Які завдання може виконати бригада професійних вантажників?
Перевезення великогабаритних вантажів, хай то квартирний переїзд, транспортування промислового обладнання або доставка меблів - процес,…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.