У ще двох територіальних підрозділах поліції Тернопільщини впроваджено безпековий проєкт «Custody records»

Опубліковано в Новини 08.03.2024
Автоматизована система відеофіксації «Custody Records» запрацювала у відділі поліції №1 м.Бережани та Кременецькому райвідділі поліції. Презентація роботи безпекового проєкту відбулася у п’ятницю, 8 березня.
Участь у заході взяли заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Володимир Захаренко, керівництво поліції області, представники органів місцевого самоврядування, правоохоронних структур краю та бюро правової допомоги.
- Тернопільщина стала одним із перших регіонів України, де було впроваджено систему «Custody Records». Ми бачимо, наскільки вона ефективно працює, як на захист громадян так і на захист поліцейських, - зауважив заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Володимир Захаренко.
Для належної роботи системи «Custody Records» у Бережанському відділі поліції та Кремнецькому райвідділі поліції приміщення облаштували відповідно до вимог цього проєкту і встановили сучасну систему відеонагляду, яка здійснює фіксацію всіх дій із затриманими та запрошеними до підрозділу поліції особами.
Зі слів начальника ГУНП в Тернопільській області Сергія Зюбаненка, система «Custody Records» допоможе убезпечити поліцейських від можливих безпідставних звинувачень. У разі конфліктних ситуацій – усе можна буде відразу переглянути.
Учасникам заходу розповіли про основні складові системи «Custody Records» та показали на практиці алгоритм дій на кожному етапі роботи з громадянами: від моменту потрапляння в будівлю поліції, впродовж усього часу їхнього перебування у якості потерпілих, свідків чи підозрюваних.
Однією із складових автоматизованої системи «Custody Records» є введення посад інспекторів з дотримання прав людини, які забезпечують роботу системи, вносять усю інформацію про осіб до електронної бази даних, фіксують кожну подію, яка відбувається з особою.
Реалізація безпекового проєкту на території Тернопільщини триватиме і надалі. Планується впровадити систему "Custody records" ще у 6 територіальних підрозділах поліції області.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільськійй області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.