У Тернополі відкриють виставку авторських ляльок «Князівни та княгині України»

Опубліковано в Новини 04.03.2024

7 березня у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття мистецької виставки вузлової авторської ляльки «Князівни та княгині України».

Виставковий проєкт присвячений дружинам та донькам князів Русі-України Х – ХІІІ століття, жінкам княжих родів Гольшанських, Острозьських (ХVІ століття) тощо, повідомили у музеї.

До створення ляльок долучилися понад 30 майстринь. Організаторка Ніна Хаген з міста Осло (Норвегія) є авторкою Міжнародного мистецького проєкту «Ляльки мандрують світом».

– Щиро запрошуємо. Цю красу повинен побачити кожен. На основі виставки організовуватимуться цікаві майстер-класи. Слідкуйте за нашими анонсами. Виставка діятиме до кінця березня, – зазначили в музеї.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.