У музеї Тернополя покажуть унікальний фотопроєкт

Опубліковано в Новини 04.03.2024

З 5-го березня в Тернопільському обласному художньому музеї упродовж місяця буде діяти  унікальний  мистецький фотопроєкт  BEREHYNYA.

Про подію розповіли у музеї.

Проєкт BEREHYNYA присвячений українським жінкам, що вершать історію з давніх часів до сьогодення. Він покликаний показати, як через століття рід зберігає й несе у собі найкращі риси. Прототипом образу Берегині стала велична Оранта, яка є всемогутньою заступницею людства перед Богом.  Сакральний жест її рук є стародавнім символом духовного єднання з Богом, а нині дає нам особливі відчуття Оберегу, – кажуть у музеї. 

Організатори проєкту прагнуть привернути увагу до витоків українського роду через прояв жіночої мудрості, сильної волі, краси видатних представниць української нації: княгині Ольги – владної правительки Русі-України; князівен Анни, Єлизавети та Анастасії, що посіли європейські престоли, правили королівствами й народжували майбутніх королів.

– Мистецький фотопроєкт BEREHYNYA створений у травні 2022 року в Києві (Україна). Ідея належить Наталі Балабановій, президентці міжнародної організації Intercoiffure Mondial в Україні, яка разом з членом організації Русланом Захарченком створила стилістичні образи, – кажуть у музеї. – За допомогою фотопроєкту організатори сподіваються, що через сучасні образи привернуть увагу суспільства до історичної ідентифікації та  національної свідомості.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.