«Терміново позич кошти»: працівники поліції нагадують, як не стати жертвою шахраїв

Опубліковано в Новини 03.03.2024

Аферисти продовжують виманювати гроші у громадян. Зловмисники зламують сторінки у соціальних мережах користувачів, далі вигадують різні причини й просять у близьких та знайомих позичити кошти. У таку пастку потрапила 31-річна жителька обласного центру.

До співробітників Тернопільського районного поліції із заявою про шахрайство звернулася тернополянка. Як з’ясувалося, в одній із соціальних мереж жінка отримала повідомлення від подруги з проханням позичити кошти. Потерпіла на вказаний рахунок перерахувала 7000 гривень. Лише згодом заявниця зрозуміла, що сторінка знайомої була зламана, а кошти вона надіслала аферистам.

Дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Аби зловмисникам не вдалося вас ошукати, дотримуйтеся наступних правил:

  • при отриманні схожих повідомлень, не поспішайте, зв’яжіться з людиною, яка попросила про допомогу;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями, навіть якщо отримали його від знайомих, адже зловмисник міг вже отримати доступ до акаунта і розсилати фішинговий ресурс;
  • напишіть спільним друзям і запитайте, чи не отримували вони схожих повідомлень.

Правоохоронці нагадують, щоб захистити свій обліковий запис необхідно:

  • створіть надійний та складний пароль;
  • завжди, коли у вас є така можливість, вмикайте двофакторну аутентифікацію: щоб отримати доступ до свого облікового запису, окрім логіна та пароля, вам потрібно буде ввести код підтвердження з телефону, електронної пошти чи відповідного додатку.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.