У Тернополі жінка виявила на балконі 120 кажанів

Опубліковано в Новини 29.02.2024

За останні роки почастішали випадки перетину людини з кажанами саме у зимовий період. 

Про це повідомили у НПП "Дністровський каньйон".

Час від часу небайдужі люди передають виявлених взимку кажанів до НПП “Дністровський каньйон".

– У таких випадках дії людини  і доля тварин дуже різна. Іноді проявляючи жорстокість і  нещасних звірят просто знищують. Але на щастя є й громадяни, що не лінуються пошукати адреси реабілітаційних центрів і передати виловлених кажанів туди, – кажуть у природному парку. – Так, у  грудні місяці минулого року,  при ремонті балкону у м. Тернопіль,   була знайдена колонія вечірниць дозірних  чисельністю 120 особин. Господиня житла  пані Олена акуратно переклала звірят у картонний ящик і своїм коштом привезла їх до Заліщик. 

При  огляді було встановлено, що вечірниці мають достатню вагу для зимівлі, тому їх перевели у стан зимового сну. При плановому огляді та зважуванні виявлені ослаблені тваринки, яких потрібно догодовувати, щоб вони успішно продовжили «зимовий сон». Основну вагу у справі порятунку  цих червонокнижних, корисних для людини, звірят взяла на себе Тетяна Микитюк – молодша наукова співробітниця Парку.

– Подібно як і вечірниці до нас потрапив і пергач пізній. Його передала пані Наталія також із Тернополя. Він також зараз перебуває на догодовуванні, – кажуть у природному парку. – А коли настане надійне тепло ( у квітні) випустимо кажанів у природне середовище. І справа не стільки у тому, що набридливої  комашні стане менше. Доброти  і справедливості, що базуються на наукових знаннях, по відношенню до природи побільшає.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.