На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку Олегу Барні, який загинув на війні

Опубліковано в Новини 27.02.2024

24 лютого, в день початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну, на подвір’ї Білобожницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відкрили меморіальну дошку Олегу Барні.

Саме в цьому навчальному закладі колись вчителював загиблий Герой.

З власної ініціативи та коштом родини Барнів, відповідно до рішень педагогічної ради, сесії Білобожницької сільської ради, було вирішено встановити меморіальну дошку на фасаді школи.

Церемонія розпочалася зі спільного виконання державного гімну України. Після цього отці провели поминальний молебень та освятили пам’ятний знак. Почесне право відкрити дошку було надане синам загиблого Героя – Василю  та Андрію, повідомляють у Білобожницькій громаді.

Олег Барна був відданим патріотом рідної землі. У 1991-2014 роках працював вчителем математики, фізики, інформатики, допризивної підготовки в Ридодубівській та Білобожницькій школах. У 2021 році був асистентом кафедри історії України, археології та спеціальних галузей історичних наук ТНПУ ім. В. Гнатюка. У 2014 році за результатами голосування став народним депутатом України.

Був активним учасником трьох Майданів, зокрема Революції Гідності. У липні 2014 року добровольцем пішов у зону АТО, а з початком російського вторгнення 2022 року знову добровольцем відправився захищати Україну, виконуючи обов’язки командира гранатометного відділення.

Загинув 17 квітня 2023 року в ході бойових дій.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.