Громаду на Тернопільщині відвідала делегація з Латвії

Опубліковано в Новини 23.02.2024

Великоберезовицьку громаду з офіційним візитом відвідала делегація з міста Марупе, яке знаходиться у центрі Латвії. 

Громаду представили заступник голови міської ради Марупе Валдіс Карклінс, спеціаліст з маркетингу агентства з підтримки туризму та бізнесу повіту Марупе Ілзе Жунде, керівник відділу інформаційних технологій центральної адміністрації округу Марупе Оскар Кракт.

Про візит розповіли у Великоберезовицькій селищній раді.

У рамках дводенного візиту гості ознайомилися з культурними та архітектурними пам’ятками громади, відвідали храми та освітні заклади. Поспілкувалися з представниками місцевого бізнесу, працівниками селищної ради, депутатами та членами виконавчого комітету, – кажуть у селищній раді.

Сторони обговорили подальшу співпрацю Великоберезовицької та Марупської громад.

Валдіс Карклінс подякував за запрошення та поділився, що це перший досвід співпраці з українськими партнерами.

Ми дуже раді бути сьогодні поруч тут з вами. Ознайомились з місцевістю і надіємось на подальшу співпрацю. Марупе розташоване за 6 км від столиці, статус міста отримало 1 липня 2022 року. Сьогодні у нас проживають 40 тисяч мешканців. Здебільшого це молодь і діти, адже середній вік населення становить 33 роки. Марупе є важливим для всієї країни, адже саме тут розташований головний міжнародний аеропорт Латвії. Якщо говорити про бюджет Марупе, то саме завдяки молодому населенню є найбільше надходжень до місцевого бюджету, – зазначив Валдіс Карклінс.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.