Назавжди залишаться у рідній школі: у ліцеї на Збаражчині відкрили дві пам’ятні дошки в пам'ять про захисників

Опубліковано в Новини 20.02.2024

У фоє Стриївського ліцею, що на Збаражчині, 19 лютого відкрили пам’ятні дошки на честь захисників України Богдана Тленюка і Юрія Гринівецького.

Освятив пам'ятні таблиці місцевий парох отець Тарасій, помолившись за душі Героїв.

Про це повідомив мер Збаража Роман Полікровський.

Богдану цього дня мало б виповнитись 38, але назавжди залишився 37-річним. Був залюбленим у спорт, організував у селі облаштування тренажерного залу для молоді і сам тренував хлопців та дівчат. Встиг взяти участь в АТО, з початком повномасштабного вторгнення росіян пішов на фронт. Служив сапером-мінометником. Загинув 4 липня 2023 року на Донеччині.

Лише на кілька місяців пережив його 33-річний Юрій Гринівецький, чиє життя обірвалось внаслідок осколкового поранення на Луганщині. Був дуже доброю і принциповою людиною, що найбільше любив справедливість і чесність.

– Сьогодні друзі знову поряд, як у мирні часи, знову у рідному селі. В оточенні квітів і люблячих людей. Сміливо і відважно дивляться з портретів на молоде покоління і дають школярам наснагу рости справжніми патріотами, ніколи  не здаватись, вірити у Перемогу і понад усе любити Україну,наголосив мер Збаража.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.