На Тернопільщині знайшлися жертви фармацевтичної афери

Опубліковано в Новини 21.03.2017

Загалом більше півсотні обманутих людей по Україні.

Про те, що на Тернопільщині повідомлено про підозру 12 учасникам групи, яка виманювала гроші у пенсіонерів, повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно організованої групи за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Розслідуванням встановлено, зазначає прес-служба, що група шахраїв, використовуючи викрадені бази фармацевтичних фірм, телефонувала їхнім клієнтам з пропозицією відшкодувати кошти за нібито доставлені неякісні медичні товари та виманювала у людей гроші як компенсацію за свої послуги. Мережа ошуканців діяла по всій Украні, а «кол-центрами» для обдзвону клієнтів ставали орендовані ними квартири у Києві.

Серед потерпілих, хто першими звернувся до правоохоронців із заявами про шахрайство, були пенсіонерки з Тернопільщини. На сьогодні по Україні виявлено вже понад 50 ошуканих громадян, більшість з яких є особи похилого віку.

Сума збитків, завданих громадянам злочинними діями організованої групи, сягає понад 4 млн. грн.


Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.10.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: П'ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал
Тернопільська міська рада передала п'ять квадрокоптерів Mavic 3 для 14-ї окремої механізованої бригади. Про це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.