Тернопіль увійшов до глобальної мережі міст, що навчаються ЮНЕСКО

Опубліковано в Новини 16.02.2024

Тернопіль увійшов до глобальної мережі міст, що навчаються ЮНЕСКО (GNLC). Як учасник мережі наше місто приєднається до всесвітнього руху підтримки та прискорення практики навчання впродовж життя.

У рамках ЮНЕСКО GNLC місто має намір ефективно мобілізувати ресурси в різних секторах для сприяння інклюзивній освіті, покращення якості освіти та виховання культури навчання впродовж життя.

Глобальна мережа міст, що навчаються ЮНЕСКО, – це міжнародна мережа, до якої входять міста, які успішно сприяють навчанню впродовж життя у своїх громадах. Нові навчальні міста були додані до мережі за рекомендацією журі експертів. Основними передумовами для того, щоб стати містом, що навчається, є рішуча прихильність мера та міської адміністрації навчанню впродовж життя, а також досвід передового досвіду та політичних ініціатив.

Завдяки своїй діяльності GNLC сприяє політичному діалогу, взаємонавчанню та співробітництву між його членами. Мережа також сприяє розбудові потенціалу та обговоренню інноваційних способів розробки, вдосконалення та моніторингу стратегій міст, що навчаються.

До слова, окрім Тернополя, до Глобальної мережі міст приєднались Львів та Суми. Загалом до програми приєднались 64 міста з 35 країн з усього світу.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.