У Тернополі відкриють виставку «Поліфонія світла» Юрія Костишина, який захищає Україну

Опубліковано в Новини 12.02.2024

Ще одну виставку відкриють у креативному кластері Na пошті.

Вона не лише документує війну, але й невгасимий творчий потяг українців, що навіть поміж щоденних обстрілів не втрачають здатності бачити красу, наголошують організатори.

Юрій Костишин на позивний “Кіт Характерник” - саме такий. Випускник географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету їм. В. Гнатюка воює ще з 2015 року. З початком великої війни пішов добровольцем до Збройних Сил України. Стояв на захисті Київщини, потім Донеччини а нині воює у складі тернопільської 44-ої окремо артилерійської бригади на Запоріжжі.

Юрко із побратимами стояв на захисті Києва, згодом тривалий час перебував на Донеччині, зокрема у районі Бахмута. Відволіктися від суворої реальності допомагало захоплення мобільною фотографією.

Окрім фотографії, Юрій захоплююється мистецтвом та літературою, тому став співавтором двох книг. Також захисник озвучив аудіозбірку “Незламні”, а його фотороботи використали в арт-буці “#4.5.0”. Думки, які військовослужбовець виливає у текст, можна почитати і у його соцмережах. На запитання, чи хотів би Юрій розвинути свою діяльність письменника, сором’язливо відповідає так, але додає “після перемоги, коли буде більше часу на творчість”.

Відкриття відбудеться 15 лютого о 19:00, вхід вільний.

Виставка триватиме до 5 березня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.