«Соціальні виплати під час війни»: тернополянка потрапила у пастку шахраїв

Опубліковано в Новини 11.02.2024
Понад 10 тисяч гривень незаконно списали з банківської картки жительки Тернополя після того, як вона ввела дані картки на невідомому їй сайті.
Як встановили працівники Тернопільського райуправління поліції, у месенджер жінці надійшло сповіщення про виплати матеріальної допомоги від держави. Для отримання грошей необхідно було заповнити відповідну форму. Тернополянка перейшла за фіктивним посиланням, вказаним у повідомленні, та ввела там реквізити своєї картки. Проте замість зарахування коштів, з її картки зникли понад 10 000 гривень.
За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження (ст. 190 Кримінального кодексу України).
Поліцейські застерігають жителів краю: не довіряйте оголошенням в соцмережах та повідомленням, які надходять на мобільний та обіцяють будь-які виплати. Не переходьте за невідомими посиланнями та не вводьте там реквізити і конфіденційні дані платіжних карток.
У разі підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.