У громаді на Тернопільщині збудують ще одну сонячну електростанцію

Опубліковано в Новини 08.02.2024

У Монастириської громади буде ще одна сонячна електростанція.

Про це розповів очільник громади Андрій Старух.

– Починаємо підготовку до реалізації в нашій громаді проекту з будівництва сонячної електростанції, володіючи успішним досвідом роботи з інвесторами у даній галузі, готовою містобудівною документацією та відповідними земельними ділянками. Раніше, при затвердженні містобудівної документації, ми отримали схвалення від мешканців на громадських слуханнях у місті Монастириська,каже Андрій Старух.

Крім економічних вигод, будівництво екологічно чистої сонячної електростанції на місці формування водозабору міста та джерела Всецариці, сприятиме збереженню життя та здоров'я мешканців та навколишнього середовища, зазначає міський голова.

– Виробництво чистої сонячної енергії не містить шкідливого впливу на підземні води. Ми всі розуміємо, що важливість екології переважає над простими економічними вигодами, – додає мер. – Аналіз доходів  підтверджує, що дохід від земельних ділянок для подібних проектів  є значно вищим, аніж від інших варіантів використання землі. Завести в громаду інвестиції є здобутком під час війни і не тільки. Ризики, пов'язані з війною, державною політикою та ринковими умовами, визначаються як великий виклик. Стабільність і вміння управляти партнерськими відносинами будуть ключовими факторами в успішній реалізації проекту.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.