Школярам Тернопільщини готуватимуть смачні, корисні, креативні страви

Опубліковано в Новини 08.02.2024
На Тернопільщині розпочались демонстраційні курси з підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти.
Курси проводяться на базі Чортківського вищого професійного училища у Кулінарному Хабі, який обладнаний надсучасною технікою.
 Тренери провели перше заняття для 40 кухарів з Заліщицької, Товстенської, Заводської громад, а також зі Збаразького обласного ліцею.
Під час першого заняття кухарі дізнались більше інформації про систему НАССР та долучились до приготування 4 страв за новою рецептурою.
Підготовлені на базі Кулінарного Хабу тренери, у співпраці з територіальними громадами, проводитимуть навчання за програмами підвищення кваліфікації для працівників шкільних харчоблоків на базі опорних закладів професійної освіти.
Дані курси проходитимуть протягом 3 днів, у рамках реалізації проєкту «Реформа шкільного харчування», Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023 – 2027 роки Міністерством освіти та науки України спільно з ГО «Культ фуд» і ГО «Національна асоціація громадського харчування.
- Завдяки цим курсам кухарі закладів загальної середньої освіти Тернопільщини зможуть по новому підійти до створення корисного та якісного меню для дітей, - сказав заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко.
По завершенню усі кухарі отримають сертифікати щодо підвищення кваліфікації.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Джерело: ТОВА

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.