У Копичинцях встановили першу у Європі скульптуру «Мустанг» (фото)

Опубліковано в Новини 06.02.2024

У місті Копичинці встановили постамент "Мустанг".

 Це подарунок від партнерського міста Бозмен (США). Автор скульптури Джим Долан - відомий американський скульптор. Він створює скульптури з металу вже більш як 50 років, у його портфоліо понад 170 масштабних творів публічного мистецтва та сотні приватних робіт. На знак солідарності з Україною, він подарував одну зі своїх робіт“ Мустанг” місту Копичинці як символ сили духу та незламності українського народу.

Скульптура Мустанга є лише у Бозмені та в місті Осака, Японія, то ж наша у Копичинцях стала першою в Європі.  

Саме ця скульптура "Мустанг" - це потужний символ свободи та нескореності. Адже для американців -  кінь, що мчить вперед, уособлює незламність вільного духу, та прагнення до волі та незалежності. Подарунок Джима Долана - це ще один вияв солідарності з Україною з боку світової спільноти. Це свідчить про те, що весь світ захоплюється мужністю та стійкістю українців, які борються за свою свободу. "Мустанг" - це не просто скульптура, а  також символ єднання двох народів та підтримки, де мистецтво також має важливе значення, зазначили у Копичинецькій міській раді.  

Також у Копичинцях невдовзі очікують на вагому гуманітарну допомогу від міста Бозмен для Копичинецької комунальної лікарні від Ukraine Relief Effort.

– Для нас це велика честь мати такий подарунок саме у нашій громаді, тому за постаментом буде проводитися повноцінне відеоспостереження, – наголосили у міськраді.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.