У громаді на Тернопільщині в останню дорогу провели воїна Михайла Старошевського

Опубліковано в Новини 31.01.2024

У Збаражі в останню дорогу провели полеглого воїна Михайла Старошевського.

Військовослужбовець загинув отримавши смертельні поранення у Нью-Йорку Донецької області.

Про це розповіли у Збаразькій міській раді.

26-річний юнак, який встиг попрацювати у країнах Європи, повернувся звідти у 2019-му, щоб оберігати рідну землю від ненаситного агресивного сусіда,  тому вступив на контрактну службу у 24-у окрему механізовану бригаду імені Короля Данила. Успішно оволодів необхідними навичками, мріяв стати справжнім офіцером. Розпочав службу у піхотних військах, обороняв Попасну, що на Луганщині. Під час боїв мав поранення, але після реабілітації повернувся у стрій, – кажуть у міській раді.

За героїзм і мужність Михайло Старошевський нагороджений медалями «Операція об’єднаних сил. За звитягу та вірність», «Захиснику Вітчизни», нагрудним знаком «Хрест хоробрих». Ставши командиром відділення першого взводу протитанкових ракетних комплексів, брав участь в обороні Лисичанська, Соледару, Торецька, у визволенні Херсона, стояв на обороні Бахмута, за що нагороджений медаллю «За оборону  Бахмута».

Впродовж двох холодних зимових днів сотні мешканців громади прощались із своїм Героєм у церкві Христового Воскресіння Збаража, згадували зі сльозами на очах його юні роки, навчання у першій міській школі, у місцевому коледжі, його добру і чесну, веселу натуру, притаманну правдивим хоробрим людям. А з портрета дивились на них його усміхнені очі,  ніби підбадьорюючи: будьте мужні, не здавайтесь, я надихатиму вас із Небес, вестиму за собою, як Пастер. «Пастер» – це був його позивний.., – говорять у міській раді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.09.2024 soroka
Бюджет-2025: кому пиріг, а кому дірка від бублика?
Друзі, сьогодні я хочу поговорити з вами про те, що хвилює кожного з нас -…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.