На Тернопільщині в останню дорогу провели полеглого воїна Василя Кубу

Опубліковано в Новини 26.01.2024

У селі Велика Лука, вчора, 25 січня, провели в останню дорогу захисника Василя Кубу.

Про це повідомили у Великоберезовицькій селищній раді.

Василь Тарасович Куба народився 6 квітня 1992 року у селі Велика Лука, навчався у Мишковицькій школі. У 2022 році одружився та згодом у нього народилась донечка, якій зараз 9 місяців. 

В травні 2023 року чоловіка мобілізували до лав Збройних Сил України. Він захищав країну на Донецькому напрямку. Був командиром відділення 1 десантно-штурмового відділення в/ч А0224. Загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

Жалобна хода пройшла від рідної хати воїна до церкви святого Архистратига Михаїла села Велика Лука. Звідти траурний кортеж відправився на кладовище. В останню мить земного буття нашого захисника пролунав державний гімн України у виконанні військового оркестру. Дружині Василя вручили прапор України як символ держави, якій вірно і до кінця служив її чоловік… Три постріли почесної варти сповістили всім, що тут навіки спочив Герой, який загинув за Україну, – говорять у селищній раді. У пам’яті всіх, хто знав його, він назавжди залишиться добрим, скромним, ввічливим, спокійним та справжнім патріотом…Найщиріші співчуття родині. Хай Господь дасть Вам витримки й сил пережити це страшне горе. Низький уклін та вічна шана нашому воїну-захиснику. 

У Василя залишилась донечка Марія, дружина Леся, мати Марія та сестра Оксана.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

08.10.2024 soroka
"Тернопіль для ЗСУ: 16-й батальйон отримує крила та міць"
Небо та земля - два фронти, на яких щодня виборюють нашу свободу бійці 16-го окремого…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.