У ЗУНУ відбулася акція до Дня Соборності України «Велика Злука – шлях до Перемоги»

Опубліковано в Новини 24.01.2024
У Західноукраїнському національному університеті відбулася акція «Велика Злука – шлях до Перемоги», присвячена Дню Соборності України. 
 
Розпочали захід із вшанування хвилиною мовчання усіх полеглих, які віддали життя у боротьбі за свободу та незалежність української держави. Професорсько-викладацький колектив, студенти, працівники класичного університету Тернополя виконали Державний Гімн України.
 
– Шановна університетська родино! Сьогодні ми згадуємо не лише подвиги українців, а й усвідомлюємо нашу відповідальність перед майбутніми поколіннями. Завдання кожного із нас – зберегти надбання та цінності, які утверджують нашу національну ідентичність й визначають шлях нашої держави. Будьмо сильними, єдиними та непохитними у прагненнях. Тільки разом ми здобудемо омріяну Перемогу! –зазначила ректора університету Оксана Десятнюк.
 
З перших днів повномасштабної війни росії проти України колектив Західноукраїнського національного університету підтримує тих, хто  захищає рідну землю від ворожої навали. Чимало студентів та викладачів закладу вищої освіти вступили до лав Збройних Сил України і боронять державу на передовій.
 
До Дня Соборності у ЗУНУ відкрито виставку тернопільської художниці Наталії Басараб «Їхні очі дивляться в душу», де зображено портрети наших героїв-захисників: працівників, студентів та випускників ЗУНУ. Також юнаки та дівчата соціально-гуманітарного факультету підготували художні роботи, виготовлені на тубусах від снарядів та гільзах, які незабаром будуть передані на благодійний аукціон у м. Запоріжжя.
 
– Ці портрети уособлюють мужність та незламність українців – відважних патріотів, які тримають над нами небо, а над Україною – світлу зорю Надії!  наголосила художниця, просвітянка Наталія Басараб.
 
Також до університетської спільноти звернувся старший солдат Назарій Бронашко: «Боротьба за вільну і соборну Україну триває, тому стіймо міцно й бережімо нашу історію!»
 
Захід підготували працівники відділу творчої самореалізації та виховання.
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.