У громаді на Тернопільщині відкрили меморіальну дошку полеглому захиснику

Опубліковано в Новини 23.01.2024

Вчора у Бучачі відкрили меморіальну дошку полеглому воїну  Олександру Гуртовенку на фасаді гімназії ім. В. М. Гнатюка, де минули шкільні роки захисника.

Про це повідомили у Бучацькій міській раді.

22 січня 2023 р. захисник прийняв свій останній бій за незалежність та свободу України біля населеного пункту Діброва Луганської області.

– Мрія про сильну та квітучу державу свято жевріла у серці її справжнього сина, патріота, воїна-захисника, стрільця 81 окремої аеромобільної бригади, бучачанина Олександра Гуртовенка. Понад усе він прагнув бачити усіх навколо щасливими. Не встиг… Не дочекалися мати сина, дружина - чоловіка, донечка  - тата, кажуть у міській раді. – У Бучацькій гімназії Олександр навчався з  першого класу. Розумним, добрим хлопчиною із загостреним почуттям справедливості - таким запам’ятали його друзі, однокласники, вчителі, рідні, які зібралися на шкільному подвір’ї, щоб вшанувати пам'ять Героя. Олександр Гуртовенко прожив гідне життя. Був надійною опорою для родини, вірним товаришем для своїх друзів, надійним побратимом та відважним захисником.

Наприкінці заходу присутні поклали лампадки та низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

На могилі Героя відбулася поминальна панахида.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.