На Тернопільщині більшість іноземців працюють на керівних посадах

Опубліковано в Новини 22.01.2024
Упродовж 2023 року в Тернопільському обласному центрі зайнятості було видано, продовжено термін дії чи внесено зміни до 36 дозволів на застосування праці іноземних громадян та осіб без громадянства.
 
Найбільше дозволів на працевлаштування в Україні отримали громадяни Туреччини, Вірменії, США та Польщі.
 
Іноземці працюють в оптовій та роздрібній торгівлі (37%), переробній промисловості (31%), сільському господарстві (18%), у сферах інформацій і телекомунікацій та охорони здоров’я і надання соціальної допомоги (по 7%).
 
Минулоріч на Тернопільщині 53 роботодавці використовували працю 70 іноземців з 20 країн, зокрема, Польщі, Турецької Республіки, Німеччини, Таїланду, Вірменії, Бельгії, Чехії, Руанди, Данії, США, Швейцарії, Литви, Франції, Китаю, Болгарії, Білорусі, Італії, Нідерландів, Ізраїлю та Казахстану.
 
Більшість іноземців, які офіційно працюють на теренах області, обіймають керівні посади та належать до категорії «іноземні наймані працівники».
 
 
Відділ організаційно-інформаційної роботи Тернопільського ОЦЗ

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.