Мешканка Тернопільщини віддала шахраям понад 24 000 гривень

Опубліковано в Новини 21.01.2024
Вашу картку намагаються розблокувати", "з електронного гаманця невідомі хочуть зняти гроші", "хтось підбирає пароль до інтернет-банкінгу"... Це лише частина можливих варіантів, які використовують шахраї, аби затуманити жертві мізки та заробити кошти.
Фактично кожен аферист представляється працівником банку, спілкується ввічливо і каже та робить усе можливе, аби втертися у довіру до свого співрозмовника. І після кожного спілкування результат один - у людей щезають гроші.
24300 гривень власноруч "передала" шахраям жителька Борщівської територіальної громади. До неї зателефонувала жінка і представилася працівницею служби безпеки банку. Вона повідомила, що хтось намагається отримати кредитні кошти, які знаходяться на картці. У ході розмови запевнила, що вони помітили невідому активність і почали автоматично стримувати шахраїв. Проте потрібно терміново усю суму переказати на інший електронний гаманець. Невідома пояснила, як це зробити в мобільному додатку, чітко вказувала, які комбінації вводити та що натискати. У результаті - 45-річна жінка самостійно переказала всю суму на картку, відкриту на ім'я сторонньої особи. Дізналася про свою "неочікувану благодійність" через смс-повідомлення.
Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 190 ККУ.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.