Тернопільська митниця та Західноукраїнський національний університет узгодили шляхи співпраці

Опубліковано в Новини 20.01.2024
Тернопільській митниці відбулася зустріч керівництва та представників Західноукраїнського національного університету.
Очолив захід в.о. начальника Тернопільської митниці Юрій Мацібора.
Серед запрошених гостей - доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія - Андрій Крисоватий; кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім.С.І. Юрія - Святослав Герчаківський; кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія - Володимир Валігура; кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С.І. Юрія - Євген Бондаренко; викладач кафедри фінансів ім.С.І. Юрія - Володимир Титор.
Під час зустрічі обговорили детально спільні дії щодо реалізації Меморандуму про співпрацю, підписаного між Державною митною службою України та Західноукраїнським національним університетом у лютому 2021 року.
Так, відповідно до Меморандуму, Тернопільська митниця взаємодіє із університетом у сфері навчальної, навчально-методичної та науково дослідницької роботи задля взаємного обміну досвідом, підвищення якості підготовки фахівців тощо.
В.о. начальника Тернопільської митниці Юрій Мацібора, зазначив, що розпочатий конструктивний фаховий діалог дозволить науковцям та студентам долучитися до процесу формування сучасних моделей розвитку економіки, бізнесу та підприємництва, і допоможе студентській молоді здобути унікальний досвід та реалізувати його на практиці.
У ході зустрічі визначили й напрями підвищення якості освітнього процесу у Західноукраїнському національному університеті шляхом залучення фахівців Тернопільської митниці до проведення лекцій, семінарів, круглих столів та інших заходів. Узгодили також організацію проведення у Тернопільській митниці практики для студентів денної форми навчання ЗУНУ, залучення випускників у доборі персоналу та рецензування випускних кваліфікаційних робіт.
- На сьогодні важливим для Держмитслужби та Тернопільської митниці зокрема є кадрове оновлення, формування кадрового потенціалу, який би допомагав успішно та якісно виконувати завдання, що належать до компетенції митниці. Тому першочерговими у цьому контексті є спільні заходи митниці та Західноукраїнського національного університету, які спрямовані на залучення випускників вашого навчального закладу для працевлаштування у митниці, - звернувся до присутніх у залі гостей Юрій Ігорович. - Ми вдячні за співпрацю, адже розуміємо на скільки високим є рівень знань студентів і випускників університету, які потенційно можуть стати нашими працівниками.
У свою чергу Андрій Крисоватий відзначив, що сьогоднішній діалог, попри важкі реалії сьогодення, - новий етап багатовекторної співпраці Тернопільської митниці та Західноукраїнського національного університету. За його словами, сьогоднішні спільні напрацювання сприятимуть кращій підготовці майбутніх фахівців з митної справи, збільшенню практичних знань у студентів та поглибленню роботи між митницею та університетом.
Також під час зустрічі визначили напрями взаємодії Тернопільської митниці та Західноукраїнського національного університету щодо дуальної освіти.
 
 
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.