На Тернопільщині мешкає тварина, предки якої жили мільйони років тому

Опубліковано в Новини 20.01.2024

У природному заповіднику "Медобори" виявили ліскульку, або вовчка ліщинового.

Вона є єдиним представником роду Muscardinus. Предки цього дрібного ссавця існували вже в епоху еоцену 55-34 млн років тому. 

Про це повідомили у природному заповіднику “Медобори”.

Зовні тварина нагадує мініатюрну білку, але без характерних гострих пензликів на округлих вухах. Забарвлення вохристо-іржаве. Хутро густе і м'яке. Основний фон забарвлення варіюється від жовтувато-коричневого до злегка червонувато-коричневого кольору. Черевна сторона й область горла кремова або світло-коричнева. Довгий пухнастий хвіст повністю покритий хутром, – кажуть у заповіднику.

Гніздо споруджує на гілках дерев або високорослих чагарників. 

–  Воно має форму кулі та діаметр 10-13 см, а зсередини вистелене шерстю та м'якими пташиними пір'їнками. Значно рідше воно будується в невеликих дуплах. Ліскулька веде нічний спосіб життя. Вдень вона спить у своєму гнізді сферичної форми або дуплі дерева.  Гніздо розташовується зазвичай на невеликій висоті від 2 до 4 м над землею. Впадають в сплячку, – розповідають у заповіднику.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.