Через незаконну вирубку дерев у Тернополі розпочато досудове розслідування

Опубліковано в Новини 16.03.2017

За фактом незаконної порубки дерев розпочато досудове розслідування  за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст.246 КК України, повідомляють в Державній екологічній інспекції в Тернопільській області.

Так, ще в лютому інспекцією була завершена комплексна планова перевірка 16 філій структурних підприємств ДП "Тернопільський облавтодор". Її результати виявились доволі невтішними, адже було зафіксовано незаконну порубку 99-ти дерев у лісозахисних смугах автодоріг філій Лановецького, Бучацького, Чортківського, Тернопільського райавтодору та Великоберезовицького, Тернопільського ДЕД.

Як зазначають в Держекоінспеції в області, нанесені навколишньому природному середовищу збитки становлять понад 489 тисяч гривень.

 

Станом на сьогодні, за фактом незаконної порубки дерев розпочато досудове розслідування стосовно 2 філій, а саме:

- філії «Тернолісьлького ДЕД»,  де в захисній смузі автомобільної дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка км.164+900 встановлено факт незаконного вирубування 12 дерев, чим заподіяно шкоди лісу на суму 37046,98 грн.

 

- філії «Тернопільського райавтодору», де в захисній смузі автомобільної дороги Мишковичі-Дружба- Мар’янівка км.3+200 та 5+500 встановлено факт незаконного вирубування 25 дерев, чим заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на суму понад 200 тис.грн. 

Фото: з вільних джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.