Бізнес Тернопільщини має скористатися усіма перевагами митних спрощень

Опубліковано в Новини 16.01.2024
Майже два роки тому Україна стала учасницею Конвенції про процедуру спільного транзиту. Разом з цим внесено зміни у законодавство України з питань митної справи, якими передбачені різного роду спрощення.
З метою доведення переваг та отримання відповідних спрощень, можливостей та порядку отримання підприємствами авторизації АЕО (автоматизований економічний оператор) та авторизацій на застосування спрощень, а також спеціальних транзитних спрощень і переваг при митному оформленні товарів за процедурою спільного транзиту з використанням митної декларації Т1, у 2023 році Тернопільська митниця впровадила практику проведення робочих зустрічей з окремими суб’єктами ЗЕД.
Впродовж минулого року керівництвом митниці проведено 24 такі зустрічі з керівниками понад п’ятдесяти найбільших підприємств області.
За результатами спільної роботи підготовку документів розпочали майже тридцять із них. Водночас двадцять два підприємства краю подали до Держмитслужби заяви та анкети самооцінки на отримання авторизації відповідних спрощень.
Першим підприємством з Тернопільщини, яке отримало авторизації на застосування транзитних спрощень, стало ТОВ «Шредер». До того ж, ТОВ «Шредер» першим отримало згідно Митного кодексу України авторизацію на застосування спрощення АЕО-С та авторизації назастосування спрощень згідно статті 13 Митного кодексу України. Це надало можливість користуватися усіма перевагами АЕО та спрощень, зокрема:
зниження рівня ризику щодо переміщуваних товарів;
 першочерговість виконання митних формальностей;
 самостійне накладання пломб спеціального типу;
 випуск товарів за місцезнаходженням підприємства, тощо.
Слідом за ТОВ «Шредер» відповідні спрощення отримали: ТОВ«Інтерном-Захід», ТОВ «Сіефджі Трейдинг», ПП «Режанс Полісаж», Фермерське господарство «ГАДЗ», ТОВ «Гадз-Агро».
Усі вони тепер мають можливість відправляти та отримувати товари безпосередньо на своїй території, а не доставляти їх до місць розташування підрозділів митного оформлення Тернопільської митниці. В першу чергу це зменшило логістичні затрати підприємств, а також скоротило час митного оформлення їх товарів.
Не менш вагомим є те, що наявність у підприємства спрощень та/або авторизації АЕО є своєрідною «візитівкою» для митних органів та компаній інших країн, зокрема, ЄС, яка свідчить про те, що підприємство є надійним партнером.
Тому вкотре звертаємося до бізнесу Тернопільщини, скористатися перевагами спрощень при здійсненні митних формальностей. Фахівці митниці готовійти на зустріч компаніям і надавати відповідні роз’яснення.
 
Джерело: Тернопільська митниця

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.