Поліцейські Тернопільщини склали понад п’ять тисяч адмінпротоколів за вчинення домашнього насильства

Опубліковано в Новини 05.01.2024
Упродовж минулого року до територіальних підрозділів поліції області надійшло 9240 заяв та повідомлень від громадян, пов’язаних з домашнім насильством.
За результатами перевірок поліцейські розпочали 123 кримінальних проваджень за ст. 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство) та 35 – за ст. 390-1 Кримінального кодексу України (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програми для кривдників).
Також поліцейські склали 5456 адмінпротоколів на сімейних кривдників, з них за повторене вчинення цього правопорушення оформлено – 1409 протоколів.
За даними управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції області, на профілактичному обліку поліції Тернопільщини за вчинення домашнього насильства перебуває 3154 особи, з них жінок – 457.
Минулоріч поліцейські винесли 3236 термінових заборонних приписів щодо кривдників, які передбачають різні обмеження для правопорушників:
- зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи,
- заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи,
- заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.
Суди винесли 66 рішень про направлення кривдників на проходження корекційних програм та 45 обмежувальних приписів стосовно кривдників.
Нагадаємо, що за вчинення домашнього насильства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Так адміністративна відповідальність передбачає: штраф 170-340 грн, громадські роботи 30-40 годин, арешт до 10 діб.
Тоді як кримінальна відповідальність: громадські роботи 150-240 годин, арешт до 6 місяців, обмеження волі до 5 років та позбавлення волі до 2 років.
 
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

13.09.2024 soroka
«Перші відповіді на звернення і перші розчарування»: Андрій Богданець продовжує допомагати тернополянам, яких ошукав забудовник
У Тернополі недобросовісний забудовник ошукав людей. Серед інвесторів є багато учасників АТО, військовослужбовців, які борються…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.