КП «Тернопільводоканал» у 2024 році прогнозує збитки у розмірі понад 80 млн грн

Опубліковано в Новини 27.12.2023

20 грудня на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради заслухали та погодили фінансовий план КП «Тернопільводоканал» на прийдешній рік.

- Згідно з розрахунками, розмір доходів у плановому періоді складатиме 388 млн гривень. Водночас витрати становитимуть 468 млн грн. Отже, фінансовий результат прогнозуємо в розмірі 80 млн грн збитків. Такі фінансові прогнози можуть мати катастрофічні наслідки для важливого інфраструктурного підприємства, що в складних умовах воєнного часу повинне забезпечувати стабільне надання послуг централізованого водопостачання і водовідведення, – розповідає директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма.

Збиткова діяльність підприємства зумовлена тим, що в плановому періоді формування основних доходів від послуг централізованого водопостачання і водовідведення здійснюється з врахуванням діючих тарифів, встановлених НКРЕКП ще з 01.01.2022. Ці тарифи давно перестали бути економічно обґрунтованими.

Натомість механізмів компенсації водоканалам недоотриманих доходів унаслідок незабезпечення своєчасного перегляду тарифів ні НКРЕКП, ні Кабінет Міністрів України при формуванні державного бюджету не передбачили.

Водночас витрати підприємства постійно зростають через економічну ситуацію, спровоковану повномасштабним вторгненням країни-агресора. Зокрема, суттєво зросли ціни на електроенергію для промислових споживачів (на 45%), вартість паливно-мастильних матеріалів (удвічі), реактивів і реагентів (утричі), інших матеріалів для виконання аварійно-відновлювальних ремонтів та інших послуг підрядних організацій.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.