Газета «Воля» у Теребовлі припиняє своє існування

Опубліковано в Новини 20.12.2023

Вийшов останній випуск теребовлянської газети «Воля».

Вона припиняє своє існування. Про це повідомили на однойменній сторінці у Facebook.

Усе почалося трохи більше 30 років тому. 18 вересня 1992 року журналіст, колишній працівник редакції місцевої газети, краєзнавець і поет Григорій Кушнерик за підтримки районної державної адміністрації випустив на чотирьох сторінках перший номер районної газети «Воля». А вже 1 жовтня штат новоствореної редакції поповнили  Галина Цубера, Ганна Миколаєнко, Анатолій Ткач, Ізидор Романський, Леся Сич, Ольга Ваврійчук, Любов Кузик, за плечима яких була робота у редакціях  місцевих газет «Трудова слава» і «Теребовлянські вісті». Пізніше з редакції «Теребовлянських вістей» перейшли також Наталія Бойчук і Руслан Терещенко.

Із 1993 року «Воля» виходила щотижня на  восьми сторінках. На той час її разовий тираж становив 4100 екземплярів. У листопаді 1994 року колектив редакції очолив Анатолій Ткач.

Більш як тридцять років «Воля» вела літопис Теребовлянського краю, зібрала навколо себе читацьку аудиторію, серед її шанувальників було чимало постійних передплатників.

– Наші шановні передплатники, дякуємо вам за те, що були разом із нами, за розуміння нашого надзвичайно важкого фінансового стану в останні місяці року. Особливо вдячні тим нашим шанувальникам, які роками були вірні газеті, які  телефонували або при зустрічі стурбовано запитували: «А як же буде без «Волі»? За більш як три десятиріччя ми встигли  здружитись, стати однією сім’єю. Та  всьому є початок і  всьому, ще раз у цьому переконуєшся, є кінець. На думку спадають  мудрі слова Ліни Костенко: «І все на світі треба пережити, і кожен фініш – це, по суті, старт». Кожен із нас за життя переживає не один, здавалось би, фініш, та людина збирається із силами, озброюється надією і – вже знову в строю, готова жити і любити, боротись і перемагати, – зазначив редактор газети «Воля» Анатолій Ткач.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

08.10.2024 soroka
"Тернопіль для ЗСУ: 16-й батальйон отримує крила та міць"
Небо та земля - два фронти, на яких щодня виборюють нашу свободу бійці 16-го окремого…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.