На Тернопільщині буде свято замків, про які в свій час «забула» влада

Опубліковано в Новини 24.03.2016

Деякі з таких ще можна врятувати, деякі - вже обвалилися. 

Однак з метою популяризації та належного утримання пам’яток оборонної архітектури проводитимуть на Тернопільщині свята замків. Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Степан Барна, зазначила прес-служба ТОДА.

Згідно з розпорядженням, утворено організаційний комітет з підготовки та проведення свят замків Тернопільської області Бережанській, Борщівській, Бучацькій, Гусятинській, Заліщицькій, Збаразькій, Зборівській, Кременецькій, Підволочиській, Теребовлянській, Чортківській і Шумській районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам Тернопільської і Чортківської міських рад спільно з органами місцевого самоврядування, на території яких знаходяться пам’ятки оборонної архітектури, забезпечити впорядкування пам’яток оборонної архітектури  та розробити заходи і забезпечити організацію проведення свят замків.

Зокрема, у Тернополі свято відбудеться 17 квітня,  у Збаражі - 8 травня,  у Кременці - 29 травня,  у Бережанах - 5 червня, у с. Сидорів Гусятинського району - 12 червня,  у м. Скалат Підволочиського району -  26 червня
у Теребовлі - 10 липня,  у Чорткові - 24 липня,  у с. Нирків Заліщицького району - 14 серпня,  у с. Токи Підволочиського району - 21 серпня,  у с. Підзамочок Бучацького району - 4 вересня,  у смт Вишнівець Збаразького району - 14 жовтня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.