П'яний водій легковика пропонував хабар тернопільським поліцейським

Опубліковано в Новини 14.12.2023
Нетверезе водіння та надання неправомірної вигоди: жителя Скалата притягнуть до адміністративної та кримінальної відповідальності.
Під час патрулювання на території обслуговування співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №4 м.Збараж зупинили водія автомобіля «Daewoo Lanos» за порушення правил дорожнього руху – обігнав інший транспортний засіб у забороненому місці.
Спілкуючись з керманичем, - 33-річним жителем Скалата, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Проте пройти освідування на місці події або у медичному закладі чоловік відмовився.
З метою уникнення адміністративної відповідальності водій запропонував поліцейським гроші та поклав 200 доларів на сидіння службового авто та 100 доларів – у кишеню поліцейському.
Екіпаж викликав на місце події слідчо-оперативну групу для документування кримінального правопорушення.
Відомості за даним фактом внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до чотирьох років.
Також поліцейські склали на правопорушника адмінпротокли за двома статтями КУпАП: ст. 122 (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) та ст. 130 (керування транспортним засобом особою у стані сп'яніння).
За керування транспортним засобом у стані сп’яніння загрожує штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування на один рік.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.