У ЗУНУ відкрили перший в Україні імерсивний мультифункціональний хаб

Опубліковано в Новини 13.12.2023
У Західноукраїнському національному університеті відбулося відкриття першого в Україні імерсивного мультифункціонального хабу.
 
Основною ідейницею цього проєкту стала заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.
 
– Цифрова безбар’єрність — одна з пріоритетних цілей Мінцифри. Наша мета полягає не тільки в розвитку онлайн-сервісів, а й у забезпеченні рівного доступу до технологій. Щоб сприяти інклюзії та соціалізації різних верств населення, ми ініціювали відкриття першого в країні імерсивного мультифункціонального хабу. Тут проводитимуть навчальні уроки у віртуальних класах, наукові експерименти, освітньо-наукові заходи з використанням інноваційних та технологічних методів,  зазначила Валерія Іонан.
 
Імерсивний мультифункціональний простір, який функціонуватиме в Західноукраїнському національному університеті, оснащений сучасним обладнанням – планшетами, AR-гарнітурами, інструментом для виготовлення голограм та цифровою дошкою. Це дасть можливість реалізувати нові проєкти у різних галузях: медицина, наука, іт-сфера, опанувати нові професії, а також збільшить відсоток комунікативності в громаді.
 
Про значення імерсивного мультифункціонального хабу для нашої області розповів начальник Тернопільської обласної військової адміністраціїї Володимир Труш.
– Хаб покращить рівень цифрової освіти в нашому регіоні, пришвидшить розвиток сфери технологій та збільшить комунікацію між населенням. Це є вкрай важливим для нас, адже сучасні технології змінюють навколишній світ і цифрова освіта допомагає адаптуватися до цих змін. Тому доступ до нових знань має бути у кожного,  підкреслив Володимир Труш.  
 
Одним із партнерів цього проєкту є Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй.
 
– Сьогодні знаковий день для нас усіх, адже нам вдалося відкрити імерсивний мультифункціональний хаб, який стане інноваційним середовищем для втілення креативних ідей, впровадження цифрових ініціатив. Створення хабу - це крок у майбутнє, де університет не лише місце отримання знань, але й безбар’єрний простір, який підвищує рівень комунікації, соціалізації та розвиває цифрову освіту серед різних категорій громадян.  Ми використовуватимемо можливості хабу для адаптації освітнього процесу для людей з особливими потребами; віртуальних тренувань для реабілітації військових та діагностики психологічного стану; навчатимемо представників різних вікових категорій цифровим навичкам. Завдяки спільним зусиллям, ми відкриваємо двері у світ нових можливостей та досягнень! –сказала ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк.
 
Сучасне технологічне обладнання забезпечила компанія Cisco в Україні.
 
Відкриття хабу є частиною Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 року, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Стратегія спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх груп населення.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.