У тернопільському музеї відкриють виставку Дмитра Стецька

Опубліковано в Новини 08.12.2023

20 грудня о 12.00 год. у виставковому залі Художнього музею відбудеться урочиста  презентація  меморіальної виставки «Дмитро СТЕЦЬКО. ПОЗА ЧАСОМ».

8 листопада 2023 року минуло 80 років від дня народження  Дмитра Стецька (1943 – 2017) – одного із найяскравіших представників історичного живопису в Україні. Творчість Дмитра Стецька  - багатогранна. Він – автор багатьох живописних  жанрових картин та портретів,  пам’ятників і меморіальних таблиць Іванові Франку, Василеві Стусу, Миколі Лисенку, Романові Купчинському, Іванові Горбачевському, Ярославові Стецьку. Лауреат Тернопільської обласної мистецької премії імені  Михайла Бойчука (1990), організатор і перший голова тернопільського мистецького гурту «Хоругва» (1990). Учасник багатьох всеукраїнських і  міжнародних виставок, автор численних персональних виставок в Україні та за кордоном. Твори художника зберігаються в Національних художніх музеях Києва і Львова, музеях і галереях, приватних колекціях.

У 2017 – 2021 роках за ініціативи Володимира Орищака, племінника художника, відбулися меморіальні виставки «Дмитро СТЕЦЬКО. ПОЗА ЧАСОМ» в найпрестижніших залах України – в Національному музеї Тараса Шевченка (Київ),  Львівському Національному музеї імені Андрея Шептицького  та Канівському музеї Тараса Шевченка, також було презентовано альбом-каталог «Дмитро Стецько. Віра. Живопис».

На виставці в Художньому музеї буде представлено близько 40 різнопланових  живописних полотен і скульптур,  які ретроспективно розкривають нам творчу особистість Дмитра СТЕЦЬКА, якого, на жаль, немає з нами, але творчість якого залишається  ПОЗА ЧАСОМ, долаючи хронологічні межі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.