Тернопільські поліцейські склали 283 адмінпротоколи на п'яних водіїв

Опубліковано в Новини 02.12.2023
Минулого місяця співробітники поліції оформили понад 12 тисяч адміністративних матеріалів в сфері безпеки дорожнього руху.
За інформацією управління превентивної діяльності ГУНП в області, серед найпоширеніших порушень: перевищення безпечної швидкості, порушення правил обгону, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, порушення правил користування ременем безпеки.
У листопаді на дорогах Тернопільщини трапилося 248 дорожньо-транспортних пригод. З них 57– з потерпілими, в яких 5 людей загинули та 72 отримали травми. 11 аварій вчинено водіями, які сіли за кермо напідпитку. У результаті цих автопригод одна людина зазнала травм.
Основні причини ДТП: порушення правил маневрування, перевищення швидкісного режиму та недотримання безпечної дистанції.
Минулого місяця поліцейські виявили на дорогах області 283 водіїв, котрі сіли за кермо у стані сп’яніння. На них склали протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
За керування транспортними засобами в стані сп’яніння перебачено наступне покарання:
— на громадянина, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;
— якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, тоді на нього чекає штраф у розмірі 34000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки;
— у випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років.
 
Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.