Комунальники з громади на Тернопільщині вже використовують обладнання від французьких партнерів

Опубліковано в Новини 29.11.2023

Фахівці Чортківського водоканалу вже почали користуватись подарованим французькими партнерами із м. Безьє обладнанням. Є вже перші практичні результати.

Про це повідомили в Чортківській міській раді.

Нагадаємо, минулого тижня представники водоканалу були у Франції, де отримували від колег із Безьє нове обладнання та відразу вчились ним користуватись. Йдеться про два детектори втрати води, пристрій для пошуку водопровідних та каналізаційних люків та прилад для вимірювання відстані.

Як розповів начальник КП Чортків водоканал Віктор Гордієнко, протягом останніх днів спеціалісти працюють приладом для пошуку люків під асфальтом.

– Знайшли вже дуже багато люків, які свого часу «закатали» асфальтом. Тепер ми їх знаходимо та підніматимемо на рівень дороги. Виявлені водопровідні люки дадуть можливість зробити ревізію колодязів, а виявлені каналізаційні – оперативно ліквідовувати закупорювання мережі, робити профілактичні чистки, – каже Віктор Гордієнко. – Ще надзвичайно цінними для водоканалу є два детектори втрати води.Один шукає витоки за допомогою електромагнітних датчиків, інший – акустичний. Перший прилад показує орієнтовне місце витоку води, а другий дозволяє встановити точне місце. Це значно полегшує роботу, робить її оперативнішою та якіснішою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.