У Тернополі - конкурс на найкращу козу та продовження "Коза-фесту"

Опубліковано в Новини 07.03.2017

Сьогодні,7 березня, о 11 годині відбулася прес-конференція з нагоди проведення аграрно- мистецького фестивалю "Коза-фест" у приміщенні арт-кафе "Коза". 
У серпні 2017 року цей захід проводитиметься уже вдруге, оскільки у вересні 2016 він зібрав чимало відвідувачів. Цьогоріч організатори планують не лише продовжити "Козу-фест", але й увіковічнити символ цього фестивалю-козу, поставивши бронзову скульптуру на одній з клубм у центрі смт. Козова. З цієї нагоди організатори оголошують конкурс серед митців, дизайнерів, архітекторів та просто креативних людей на найкращу козу. Переможець конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі 5 000 гривень. Власні ідеї може надсилати кожен на електронну адресу фесту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або на офіційну сторінку "Коза-фест" у Facebook до 15 квітня 2017 року. 
Також організатори розповіли, що ідея створення такої скульптури- не новина, оскільки багато таких є у європейських містах, назви яких переплітаються з цією твариною. "В Івано-Франківську є ціла композиція, присвячена козі та пов'язана з історією Австро-Угорського князя",- зазначив один з організаторів. 
У 2017 році фестиваль планують провести 12-13 серпня, він триватиме 1-2 дні, в залежності від насичення культурної програми. Партнерами заходу стали Козівські аграрії, які надають матеріальну підтримку організаторам та допомагають втілити їх задумки. "Цей фестиваль буде потужнішим, оскільки ми запрошуємо активістів з польських та угорських міст, назви яких пов'язані з козою, а також організуємо концерт та українські смаколики з справжнім козиним молоком",- розповідають організатори. Родзинкою фестивалю буде дитячий майданчик, де діти зможуть не лише побачити кіз, але й доторкнутися та погратися з ними. Контролюватимуть та розважатимуть їх аніматори. 
Нагадаємо, що минулого року "Коза-фест" зібрав чимало відвідувачів, а от символів заходу бракувало, тому організатори закликають власників кіз приходити на фест разом з тваринами. Заохочуватимуть грошовими винагородами. 
Чекаємо ідеї для скульптури кози та всіх запрошуємо на унікальний у світі фест!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.